Nová kanalizácia a čistiarne v Poltári budú stáť 2,4 mil. eur

Mesto Poltár vybralo za zhotoviteľa stavby kanalizácie a čistiarní odpadových vôd v miestnych lokalitách Slaná Lehota a Zelené združenie na čele so spoločnosťou Combin Banská Štiavnica. Projekt chce financovať s využitím európskych peňazí Európskej únie z Operačného programu Životné prostredie.

Mesto Poltár chce na výstavbu kanalizácie a čistiarní odpadových vôd (ČOV) v miestnych lokalitách Slaná Lehota a Zelené využiť finančné prostriedky Európskej únie z Operačného programu Životné prostredie. Stavebné práce za zmluvnú cenu takmer 2,365 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) uskutoční združenie na čele so spoločnosťou Combin Banská Štiavnica, s.r.o.

Ďalšími členmi skupiny, ktorá uspela v užšej súťaži spomedzi dvoch predložených ponúk, sú firmy ZIPP Bratislava spol. s r.o. a Strabag s.r.o. Predpokladaná cena prác bola 2,376 mil. eur bez dane. Mesto Poltár informovalo o výsledku vyše tri roky trvajúceho tendra vo Vestníku verejného obstarávania, súťaž vyhlásilo ešte v marci 2011.

Novovybudované kanalizačné siete bez prípojok v mestských častiach Poltára budú dlhé 3,22 kilometra. „Trasa potrubí je navrhnutá tak, aby bolo možné čo najkratšie napojenie jednotlivých producentov cez domové prípojky a rešpektuje jestvujúcu zástavbu. Vzhľadom na spádové pomery v riešenej oblasti je navrhovaný kombinovaný (gravitačný a tlakový) prietok splaškových odpadových vôd k jednotlivým ČOV,“ oznámilo mesto Poltár.

Súvisiace články

Aktuálne správy