Novým generálnym riaditeľom Pivovarov Topvar je Paolo Lanzarotti

Na pozíciu generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Pivovary Topvar nastúpil Paolo Lanzarotti, ktorý je zároveň aj generálnym riaditeľom Plzenského Prazdroja. Obe spoločnosti sú súčasťou SABMiller pls, jednej z najväčších pivovarníckych spoločností na svete.
Lanzarotti má 48 rokov a pochádza z Veľkej Británie. Vyštudoval na King’s College pri Londýnskej univerzite a okrem toho je aj nositeľom titulu MBA z Open University v Anglicku.
V pivovarníctve pôsobí už desiaty rok. Do SABMiller nastúpil v roku 2005 a postupne prešiel viacerými komerčnými pozíciami v Taliansku. Následne sa ujal role generálneho riaditeľa na Slovensku, kde pôsobil 1,5 roka, odkiaľ sa presunul do Indie. Tam riadil oživenie indického podniku SABMiller zahŕňajúce 14 výrobných závodov. Od augusta 2013 vedie na pozícii generálneho riaditeľa tím Plzenského Prazdroja. Pred nástupom do SABMiller strávil 18 rokov na vedúcich pozíciách v ropnom a plynárenskom priemysle v ExxonMobil vo Veľkej Británii, Taliansku, Indii a Francúzsku.
TASR informovala Miroslava Remenárová zo spoločnosti Pivovary Topvar.

Súvisiace články

Aktuálne správy