Hotelová sieť Slovakia Inn neskončila, funguje aj naďalej

, lad Foto: SITA

Nedávno medializované správy o krachu hotelovej franšízy Slovakia Inn sa ukázali ako nepravdivé. Osem ubytovacích prevádzok naďalej ponúka svoje zariadenia v nadväznosti na úspechy z minulosti.

V apríli tohto roka sa objavili správy o tom, že sieť hotelov Slovakia Inn skončila v konkurze. Dôvodom mala byť všeobecne slabá vyťaženosť ubytovacích kapacít a vyššie podnikateľské odvody ako sú v okolitých krajinách. Tieto problémy sa ale zjavne siete Slovakia Inn netýkajú, omyl vznikol kvôli zámene takmer identického názvu, ktorý používa aj skrachovaná spoločnosť.

Hotelová sieť vznikla v roku 2001, má dve divízie. Hotelovo-reštauračná spolupracuje s renomovanými medzinárodnými hotelovými reťazcami a združuje v sebe hotely spĺňajúce prísne interne stanovené kritéria pre zabezpečenie požadovaného štandardu služieb. V súčasnosti sem patrí kongresový hotel Slovakia v Žiline, Carpatia a Blue v Bratislave a tri horské prevádzky v Malej Fatre. Investično-developerská divízia má na stole projekt Dedinka Lučivná, kde ide o výstavbu 10 zrubových chát a 12 apartmánov, plánovaná je aj výstavba skanzenov na Orave.

Za všetkými týmito aktivitami stojí spoločnosť Slovak Invest Corporation a označenie Slovakia Inn používa ako spoločnú ochrannú známku pre svoje aktivity.

Vlani v októbri sa začalo konkurzné konanie voči obchodnej spoločnosti Slovakia Inn z Batizoviec, ktorá mala v prenájme hotel Guľa v tejto v podtatranskej obci. Napriek tomu, že obchodné meno je totožné s ochrannou známkou spoločnosti Slovak Invest Corporation, nie sú tieto firmy personálne ani majetkovo prepojené. „Úpadca používal ako svoje obchodné meno slovné spojenie Slovakia Inn, ktoré je zameniteľné, resp. totožné s ochrannou známkou a doménou, ktorých majiteľom je Slovak Invest Corporation, čím dochádzalo a dochádza ku vzájomnej kolízii práv a povinností oboch spoločností,“ vysvetľuje advokát Peter Rea, zastupujúci Slovak Invest Corporation.

Súvisiace články

Aktuálne správy