Viac než 50 000 za obed? Áno, s bývalým šéfom Fedu

, CNN Foto: SITA

Počas charitatívnej aukcie sa našiel niekto, kto bol ochotný dať 70 500 dolárov, len aby sa mohol naobedovať s bývalým šéfom Fedu Benom Bernankem.

Ben Bernanke si môže vybrať reštauráciu v ktorej si sadne za jeden stôl s víťazom charitatívnej aukcie. Timothy Gaithner, bývalý americký financmajster sa “vydražil“ za menej, víťazná ponuka dosiahla päťdesiat tisíc dolárov, informuje CNN. Aktuálne sa aukcia odohrala prostredníctvom webu Charitybuzz.com.

Výťažok dražby bude tentoraz venovaný organizácii pre ľudské práva Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights. Túto neziskovú organizáciu založili na pamiatku Roberta F. Kennedyho jeho rodina a priatelia v roku 1968. Patrí medzi popredné svetové organizácie zamerané na ochranu ľudských práv.

Obed s šéfom americkej spoločnosti Apple Timom Cookom sa na internete vydražil za 330  tisíc dolárov. Záujem o posedenie so šéfom Applu bol pritom tento rok nižší, vlani neznámy záujemca vydražil posedenie pri káve s Cookom za 610 tisíc USD. Ani v tomto prípade meno víťaza zverejnené nebolo. Obed bude trvať hodinu a uskutoční sa v centrále Applu v meste Cupertino v Kalifornii. Víťaz si môže so sebou priviesť jedného hosťa. Jedlo je v cene, náklady na cestu a ubytovanie si víťaz musí hradiť sám. Víťaz bude tiež VIP hosťom na najbližšej akcii, na ktorej bude Apple predstavovať nový výrobok.

Priekopníkom podobných aukcií je zakladateľ investičnej spoločnosti Berkshire Hathaway Warren Buffett. Ten už 15 rokov organizuje na internete aukciu, ktorej víťaz môže až so siedmimi priateľmi obedovať s Buffettom v jeho obľúbenej newyorskej reštaurácii Smith & Wollensky. Výťažok ide tiež na charitu. Vlani však výnos z aukcie prudko klesol a dostal sa na jeden milión dolárov z predvlaňajších 3,5 milióna, čo bol rekord. Celkom už Buffett takto získal pre charitu viac ako 15 miliónov dolárov.
 

Súvisiace články

Aktuálne správy