Vlaňajšok ukončili Kúpele Dudince a.s. so ziskom 625 tis. eur

Oproti roku 2012 narástol zisk kúpeľom 2,5 násobne. Evidujú zvýšenú návštevnosť.

Kúpele Dudince a.s. označujú minulý rok ako jeden z najúspešnejších v novodobej histórii spoločnosti. Ako konštatujú vo výročnej správe za rok 2013, vykázali lepšie výsledky hospodárenia ako rok predtým, splniť sa im podarilo objem tržieb, ktorý si stanovili v podnikateľskom pláne. Spoločnosť ukončila uplynulý rok s čistým ziskom 625 tis. eur, čo je oproti predchádzajúcemu roku nárast o 380 tis. eur. Náklady kúpeľov oproti roku 2012 narástli o 780 tis. eur na minuloročných 8,1 mil. eur. Tržby sa vyšplhali na viac ako deväť miliónov eur, čo je medziročne viac o takmer 1,4 mil. eur.

„Hlavným faktorom zvýšenia objemu tržieb bol pri platnosti cien nezmenených prakticky už päť rokov vyšší záujem o nami poskytované služby zo strany zdravotných poisťovní, samoplatcov, ale aj cestovných kancelárií a firiem,“ konštatujú kúpele vo výročnej správe. Vyššie tržby pripisujú aj efektívnejšiemu využívaniu informačno-komunikačných technológií, ako aj väčšiemu záujmu zo strany klientov z Ruska a Ukrajiny.

Kúpele zaznamenávajú posledné štyri roky nárast návštevnosti. V minulom roku sa v nich vystriedalo celkovo 14 538 klientov, čo je v medziročnom porovnaní viac o takmer 3 500. Vo väčšine prípadov išlo o samoplatcov, klienti, ktorým pobyt hradila zdravotná poisťovňa, tvorili približne štvrtinu. Medzi návštevníkmi kúpeľov dominovali jednoznačne Slováci, ich zastúpenie bolo až 80-percentné. Kým na jednej strane návštevnosť rástla, na strane druhej zaznamenali kúpele pokles priemernej dĺžky pobytu z 10,68 dňa na 10,12 dňa.

Spoločnosť v minulom roku zamestnávala v priemere 236 zamestnancov. Ich priemerná mzda bola 659 eur, čo je v porovnaní s rokom 2012 nárast o 10,14 %. Základné imanie kúpeľov zostalo nezmenené vo výške 9,9 mil. eur. Spoločnosť predpokladá v aktuálnom roku horší hospodársky výsledok, podľa jej odhadov by záver roka mohli končiť v zisku 535 tis. eur. Tržby prognózujú vo výške 7,6 mil. eur, náklady na úrovni cez sedem mil. eur.

Kúpele Dudince, a.s. vznikli v roku 2003, ich história však siaha do roku 1951. Liečia sa tu ochorenia pohybového aparátu, neurologické ochorenia a ochorenia kardiovaskulárneho aparátu, ako aj choroby profesionálneho preťaženia.

Súvisiace články

Aktuálne správy