Nezamestnanosť v Taliansku stagnovala v marci na úrovni 12,7 %

Miera nezamestnanosti v Taliansku v marci stagnovala po tom, ako štatistický úrad ISTAT pôvodnú februárovú hodnotu upravil smerom nadol. Napriek tomu, že februárová nezamestnanosť bola nižšia, než úrad udával v predbežných odhadoch a marcová úroveň sa nemenila, miera nezamestnanosti sa stále drží v blízkosti takmer 40-ročného maxima. Informovali o tom agentúra DPA a portál RTTNews.
Miera nezamestnanosti v Taliansku dosiahla podľa ISTAT v marci 12,7 %. Úrad zároveň oznámil, že na túto úroveň znížil údaj o nezamestnanosti za február, pričom pôvodne uvádzal februárovú nezamestnanosť na úrovni 13 %. Rovnako revidoval na túto hodnotu aj údaj za január, ktorý pôvodne stanovil na 12,9 %. Napriek tomu je aj súčasná úroveň nezamestnanosti v Taliansku na najvyššej hodnote od roku 1977.
V prípade nezamestnanosti mladých, teda vo vekovej kategórii od 15 do 24 rokov, zaznamenalo Taliansko mierne zníženie. Miera nezamestnanosti tu klesla z februárovej úrovne 42,8 % na 42,7 %.
Analytici z britskej banky Barclays očakávajú, že miera nezamestnanosti v Taliansku sa udrží nad 12 % počas celého roka 2014. V nasledujúcom roku počítajú s jej poklesom na približne 11,5 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy