Sberbank nebude z vlaňajšieho zisku vyplácať dividendy

Do zákonného rezervného fondu pôjde 3,27 mil. eur a na účet nerozdeleného zisku 598,2 tis. eur

Sberbank Slovensko z minuloročného čistého zisku, ktorý bol na úrovni 3,87 mil. eur, nebude vyplácať žiadne dividendy. Rozhodli o tom akcionári na stredajšom valnom zhromaždení. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa banky Ľubomíra Chmelová, do zákonného rezervného fondu pôjde 3,27 mil. eur a na účet nerozdeleného zisku 598,2 tis. eur.

Banka si v rámci hospodárenia v minulom roku výrazne polepšila. V roku 2012 vykázala totiž stratu 47,7 mil. eur. Výrazné zlepšenie hospodárskych výsledkov banka podľa jej vyjadrení dosiahla najmä tým, že zmenila stratégiu a v rámci toho zjednodušila a zatraktívnila viacero produktov pre individuálnych klientov. „Naplnili sme veľmi ambiciózne nastavené plány za vlaňajšok a sme odhodlaní v naštartovanom trende pokračovať aj v tomto roku,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Sberbank Slovensko Rastislav Murgaš.

Sberbank Slovensko bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom augusta 1991. Do konca októbra 2007 pôsobila na trhu ešte ako Ľudová banka, potom zmenila názov na Volksbank Slovensko, keď sa jej hlavným akcionárom stala rakúska spoločnosť Volksbank International. Proces zmeny väčšinového akcionára Volksbank International sa uskutočňoval počas celej druhej polovice roka 2011. Zavŕšil sa 15. februára 2012, keď sa 100-percentným akcionárom Volksbank International stala ruská banka Sberbank. Obchodné meno a značku banka na Slovensku zmenila 15. februára 2013.

Súvisiace články

Aktuálne správy