Sú v on line svete vizitky skutočne mŕtve? Tie kreatívne určite nie

, huffingtonpost

Ako sa postupne čoraz väčšia časť nášho života presúva do on line prostredia, ozývajú sa hlasy spochybňujúce relevantnosť výmeny drobných papierikov počas stretnutí.

Príchod podnikových sietí, smartfónov a cloud computingu sa podpísalo pod smrť vizitiek. I keď ju mnohí stále považujú za dôležitú, rovnako ako pevný stisk ruky pri stretnutí, vizitka vyzerá dosť  archaický v dobe, keď môžete zdieľať celý svoj ​​životopis jediným pohybom prsta. Zástancovia tvrdia, že kartičky len tak rýchlo nezmiznú z obchodného života.

"Ak hovoríme o smrti vizitiek, hlavným podozrivým v tomto prípade bude obchodná sieť LinkedIn,“ hovorí Roger Bennett pre Bloomberg BusinessWeek. Miesto na webe ponúka oveľa viac informácií než sa zmestí na kúsok papiera. Na stránkach je navyše prístupná aplikácia, ktorá dokáže prehľadávať elektronické vizitky a ukladať z nich informácie. Budúcnosť je v ďalšom zjednodušovaní zdielania kontaktov. Spoločnosť Bump Technologies už vytvoril aplikáciu, ktorá umožňuje ľuďom vymieňať si informácie jednoduchým klepnutím na displej smartfónu. Priaznivci vizitiek tvredia, že tieto kartičky majú tajnú silu, ktorú žiadna technológia môže nahradiť. Vizitka je osobné vyjadrenie identity,to sa nedá nahradiť LinkedInom a podobnými, ktoré recyklujú rovnaké šablóny pre každého užívateľa. Vizitka, najmä ak ide o kreatívny kúsok, je prvý marketingový kontakt s klientmi, partnermi, či kolegami, hovorí Speider Schneider na WebDesignerDepot .

Majú teda vizitky šancu na návrat? Možno majú, hlavne ak ide o kreatívne poňatie biznisu tak, ako to vidieť z nasledujúcich záberov zozbieraných dizajnovým blogom BoredPanda.  

Rozvod? Žiaden problém!
Praktická pre bikerov
AKo prvá pomoc na prežitie
Prepravíme všetko!
Do kuchyne
Relax
Niečo pre zdravie
Plastické úpravy postavyBiely šport
Namiesto tenkých ryžových papierikov

 

Súvisiace články

Aktuálne správy