Kanalizáciu v Pod. Biskupiciach dobudujú za 7,5 mil. eur

Vo verejnej súťaži na dobudovanie jednotnej kanalizácie v mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice uspelo stavebné združenie vedené spoločnosťou TuCon zo Žiliny.

Dobudovanie jednotnej kanalizácie na území mestskej časti Bratislava – Podunajské Biskupice zabezpečí stavebné združenie vedené spoločnosťou TuCon, a.s. zo Žiliny za 7,53 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Ide o druhú etapu odkanalizovania podunajskej časti bratislavského regiónu. Ako vyplýva z výsledku verejnej súťaže zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania, ďalšími členmi združenia, ktoré uspelo spomedzi trinástich prijatých ponúk, sú firmy HOCHTIEF CZ, a.s. Praha a Stavby mostov Slovakia, a.s. Banská Bystrica. Predpokladaná cena prác bola 14,2 mil. eur bez dane.

Vybraný zhotoviteľ v Podunajských Biskupiciach dobuduje kanalizáciu v dĺžke 15,2 kilometra, ako aj 1 138 kanalizačných odbočiek a 425 dažďových vpustov. Subdodávatelia združenia majú vykonať práce v objeme 1,25 mil. eur bez dane. Súčasťou zákazky je vypracovanie realizačnej projektovej dokumentácie a projektu skutočného vyhotovenia. Dodá ich HYDROCOOP, spol. s r.o. Bratislava za 53 tis. eur. DOKARO, výrobné družstvo, Bratislava zabezpečí asfaltovanie a frézovanie asfaltových povrchov v objeme 1,19 mil. eur.

Súťaž na dobudovanie kanalizácie v Podunajských Biskupiciach začala minulý rok v máji, pričom práce boli plánované na šestnásť mesiacov. Projekt má byť financovaný z peňazí Európskej únie, zo štátneho rozpočtu a z vlastných prostriedkov Podunajských Biskupíc cez Operačný program Životné prostredie, prioritnú os Integrovaná ochrana a racionálne využívanie vôd.

Súvisiace články

Aktuálne správy