MMF sa podľa Lagardovej špeciálne na ECB nesústredí

Šéfka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardová tak reagovala na vyhlásenia šéfa Európskej centrálnej banky Maria Draghiho, podľa ktorého je MMF mimoriadne štedrý na odporúčania smerom k ECB

Šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardová v nedeľu odmietla, že by sa MMF zaujímal o záležitosti Európskej centrálnej banky (ECB) vo väčšej miere než o dianie v iných regiónoch. Reagovala tak na vyjadrenia šéfa ECB Maria Draghiho, ktorý sa vyjadril práve v tomto duchu. „Hovoríme to, čo musíme povedať v čase, keď si myslíme, že je to vhodné,“ povedala Lagardová.

Draghi minulý týždeň vyhlásil, že „MMF je mimoriadne štedrý vo svojich návrhoch“ týkajúcich sa politiky ECB. Narážal na stredajšie vyhlásenia Lagardovej o tom, že ECB by mala uvoľniť monetárnu politiku, aby podporila rast cien v eurozóne. Šéfka MMF svoje odporúčanie adresovala predstaviteľom ECB deň pred ich zasadnutím, na ktorom ponechali monetárnu politiku banky nezmenenú. Šéfka MMF zároveň v nedeľu poznamenala, že v súvislosti s ECB nepovedala nič nové s tým, že MMF svoje stanovisko opakuje už niekoľko mesiacov. ECB by podľa nej mala byť ostražitá v súvislosti s nízkou infláciou. „Som si istá, že lídri ECB budú schopní rozpoznať, čo je najlepšie urobiť a kedy to treba urobiť,“ povedala šéfka MMF.

Súvisiace články

Aktuálne správy