Slovenská sporiteľňa dá celý vlaňajší zisk na dividendy

EGB Ceps Holding GmbH zo skupiny Erste tak získa 188,25 mil. eur

Slovenská sporiteľňa vyplatí celý svoj minuloročný zisk na dividendy, pričom dosiahnutý vlaňajší zisk bol na úrovni 188,25 mil. eur. Rozhodli o tom akcionári na stredajšom valnom zhromaždení. Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca sporiteľne Štefan Frimmer, valné zhromaždenie malo štandardný priebeh. „Sto percent hlasov schválilo vysporiadanie zisku banky za rok 2013,“ uviedol Frimmer. Slovenská sporiteľňa však podľa neho aj naďalej vysoko prekračuje požiadavky regulátorov na kapitálovú primeranosť a zároveň má dostatočný priestor na ďalší rast a poskytovanie úverov.

Zo zisku za rok 2012, ktorý bol na úrovni 184,8 mil. eur, vyplatila Slovenská sporiteľňa vlani dividendy vo výške 111,6 mil. eur, čo je 60-percentná časť. Na účet nerozdeleného zisku smerovalo ostatných 73,2 mil. eur, teda 40 %. Zo zisku za rok 2011, ktorý bol na úrovni 195,2 mil. eur, banka vyplatila na dividendách 77 mil. eur. Tvorilo to teda 40-percentnú časť zisku.

Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií, ktorý sa uskutočnil v januári 2001, sa Slovenská sporiteľňa začlenila do finančnej skupiny Erste. Jediným akcionárom sporiteľne je EGB Ceps Holding GmbH.

Súvisiace články

Aktuálne správy