DAXu pomáha GfK

Akcie nemeckého DAXu v dnešnom obchodovaní ťažia z predpovedí o veľmi dobrej úrovni spotrebiteľskej dôvery. Akcie tak dokázali poskočiť najväčším tempom za posledných osem mesiacov. Pozitívne je to najmä vďaka faktu, že jej úroveň, pravdepodobne, zostane na vrcholoch  za posledných sedem rokov.

Svetové akciové tituly všeobecne od februára opätovne získali viac ako tri bilióny USD, po tom čo ruský prezident Vladimír Putin upustil od myšlienky pripojenia aj ďalších častí Ukrajiny k Rusku. Nemecké akcie si podržia svoje rastové momentum, čo sa Ruska týka, pokým situácia na Ukrajine nezačne eskalovať a sankcie voči nej sa nebudú pritvrdzovať.

Nemecko je z pohľadu mnohým asset manažérov stále zdravým jadrom starého kontinentu a preto sú ich očakávania pozitívne, čo sa týka európskych akcií. Periférne krajiny začínajú rovnako nastupovať na rastové momentum, čo  európskym finančným trhom pridáva na atraktivite.

Ešte v dnešnom obchodovaní by sme mohli byť svedkami pokusu o atak na úroveň 9500 bodov. Posledné dva dni  vďaka odhadom GfK inštitútu ohľadom spotrebiteľskej dôvery, pomohlo DAXu k zisku +3.24 %.  Z dlhodobejšieho hľadiska by sme sa mohli pozrieť na úroveň 9650 bodov pri stop losse na úrovni tesne pod 9400 bodov.

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy