BCC žiada program pre podporu zamestnávania mladých

Podľa Britskej obchodnej komory by mal rozpočet obsahovať program podpory zamestnávania mladých ľudí v hodnote 100 mil. britských libier

Britský minister financií George Osborne musí do rozpočtu na budúci rozpočtový rok zahrnúť opatrenia na boj s nezamestnanosťou mladých ľudí. Vyhlásil to šéf Britskej obchodnej komory (BCC) John Longworth. Podľa BCC by mal rozpočet obsahovať program podpory zamestnávania mladých ľudí v hodnote 100 mil. britských libier (GBP). Komora taktiež od ministra žiada nižšie dane pre mladých podnikateľov. Informovala o tom britská BBC.

V súčasnosti je bez práce vo Veľkej Británii 920 tis. mladých ľudí. Podľa britského štatistického úradu je v krajine miera nezamestnanosti ľudí vo veku od 19 do 24 rokov vo výške 19,9 %. To je najnižšia úroveň od jari 2011. Celkovo je vo Veľkej Británii bez práce 2,34 mil. ľudí, teda 7,2 %.

„Ak sa chce minister vyhnúť stratenej generácii ľudí, ktorí sú dnes vo veku od 16 do 24 rokov, musí použiť jarný rozpočet na to, aby pomohol podnikateľom, nech zamestnávajú a vytrénujú mladých ľudí,“ povedal Longworth. Program podpory zamestnávania mladých by podľa BCC ponúkal grant vo výške tisíc libier tým podnikom, ktoré by zamestnali mladého človeka.

(1 EUR = 0,82183 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy