D. Lidington rokoval o probléme nezamestnanosti mladých s predstaviteľmi SR

Európska únia (EÚ) by mala poskytnúť nádej veľkému množstvu mladých ľudí, ktorí sú momentálne bez práce. Podľa britského štátneho ministra pre Európu Davida Lidingtona je momentálne v rámci európskeho spoločenstva nezamestnaná až štvrtina mladých ľudí.
Lidington dnes rokoval s predstaviteľmi Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR o možných riešeniach. „Diskutovali sme o tom, čo by sa dalo urobiť na európskej úrovni,“ vyhlásil na brífingu v Bratislave. Podľa neho je potrebné, aby sa krajiny EÚ pokúsili zlepšiť svoju schopnosť vytvárať pracovné miesta a vylepšili svoju konkurencieschopnosť v rámci svetovej ekonomiky. Dobré sú pritom opatrenia, ktoré pomáhajú jednotnému trhu a zároveň znižujú náročnosť a náklady súvisiace s národnou reguláciou. „Najmä voči malým firmám, na ktoré je zameraná tvorba nových pracovných miest,“ uviedol Lidington.
Štátny tajomník MZVaEZ SR Peter Javorčík rokoval so zástupcom Veľkej Británie aj o klimatických a energetických otázkach, ako aj o priemyselnej politike EÚ. Diskutovalo sa aj o zotrvaní Veľkej Británie v EÚ, a to najmä v súvislosti s predsedníctvom Slovenska v roku 2016. „Snažíme sa pochopiť mnohé procesy, ktoré sú dôležité z hľadiska vnútornej politiky členských krajín tak, aby sme aj počas predsedníctva vedeli reflektovať nálady v jednotlivých krajinách,“ informoval Javorčík.

Súvisiace články

Aktuálne správy