Deficit verejných financií krajín eurozóny poklesol

Deficit verejných financií krajín eurozóny v treťom kvartáli minulého roku dosiahol úroveň 3,1 % hrubého domáceho produktu (HDP), v rámci celej EÚ bol v tomto období na úrovni 3,5 % HDP

Deficit verejných krajín eurozóny v treťom kvartáli minulého roku dosiahol úroveň 3,1 % hrubého domáceho produktu (HDP), pričom v druhom kvartáli to bolo 3,3 % HDP. Deficit verejných financií v rámci celej EÚ bol v treťom kvartáli na úrovni 3,5 % HDP, pričom v predchádzajúcom kvartáli to bolo 3,4 % HDP. V pondelok o tom informoval európsky štatistický úrad Eurostat.

V treťom kvartáli minulého roku vládne príjmy krajín eurozóny dosiahli hodnotu 47,1 % HDP, pričom v predchádzajúcom kvartáli to bolo 46,9 % HDP. Celkové vládne výdavky krajín eurozóny dosiahli výšku 50,2 % HDP a v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom sa nezmenili.

Vládne príjmy krajín celej EÚ dosiahli v treťom kvartáli 45,8 % HDP. V druhom kvartáli boli vládne príjmy krajín EÚ 46 % HDP. Celkové vládne výdavky krajín EÚ boli v treťom štvrťroku 49,3 % HDP, pričom v predchádzajúcich troch mesiacoch to bolo 49,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy