Sberbank v tomto roku očakáva mierny rast zisku

Za rok 2013 banka podľa ruských účtovných štandardov vykázala čistý zisk v sume 392,6 mld. rubľov, čo bolo jeho posilnenie o 13 %.

Ruská banka Sberbank, ktorá je najväčším peňažným ústavom v krajine, očakáva, že jej čistý zisk v tomto roku mierne stúpne. Povedal to v piatok zástupca jej šéfa Alexander Morozov. Sberbank, ktorá sa na celkovom poskytovaní úverov v Rusku podieľa zhruba tretinou a mnohí investori ju vnímajú ako ukazovateľ celej ekonomiky, odhaduje, že objem jej úverov korporátnej klientele na domácom trhu stúpne o 11 až 12 % a objem pôžičiek retailovej klientele sa zväčší o 20 až 25 %.

„Očakávame, že náš zisk bude mierne vyšší ako v roku 2013,“ povedal Morozov v piatok. Zároveň vyslovil predpoklad, že rastom objemu poskytnutých úverov a prijatých vkladov na tom bude banka lepšie ako celkový trh. Za rok 2013 banka podľa ruských účtovných štandardov vykázala čistý zisk v sume 392,6 mld. rubľov (RUB), čo bolo jeho posilnenie o 13 %.

Sberbank pôsobí na Slovensku prostredníctvom svojej dcéry Sberbank Slovensko. Ruská banka Sberbank vo februári minulého roka dokončila kúpu rakúskej Volksbank International (VBI). Stala sa tak materskou firmou slovenskej Volksbank Slovensko, ktorá do konca októbra 2007 pôsobila na slovenskom trhu ako Ľudová banka, do Obchodného registra SR bola zapísaná koncom augusta 1991.

(1 EUR = 47,8025 RUB)

Súvisiace články

Aktuálne správy