Hotelová spoločnosť Hilton chce cez burzu získať až 2,7 miliardy USD

Spoločnosť Hilton Worldwide plánuje v rámci primárneho úpisu akcií (IPO) získať až 2,7 miliardy USD (1,99 miliardy eur). Uviedla to firma prevádzkujúca sieť hotelov Hilton v dokumentoch, ktoré poskytla americkej Komisii pre burzy a cenné papiere (SEC). Pôvodne plánovala v rámci IPO získať len okolo 1,25 miliardy USD. Informovali o tom agentúry AP a DPA a na svojej stránke denník Wall Street Journal.
Spoločnosť predbežne stanovila cenu akcií v pásme od 18 do 21 USD/akcia. Získané financie plánuje využiť najmä na zníženie dlhu. Prostredníctvom primárnej emisie by sa na trh mal dostať zhruba 13-% podiel spoločnosti. Plánovaná emisia by mala byť najväčším IPO v rámci hotelových sietí a tretím najväčším IPO v Spojených štátoch v tomto roku.
Spoločnosť založil v roku 1919 Conrad Hilton a v súčasnosti firma vlastní viac než 4000 hotelov v 90 krajinách. Od roku 2007 kontroluje hotelovú spoločnosť, ktorá okrem rovnomenných hotelov vlastní aj iné značky, napríklad Waldorf Astoria, firma súkromného kapitálu Blackstone Group.

Súvisiace články

Aktuálne správy