Generali eviduje zvýšený záujem o poistenie majetku

Klienti si tak podľa vyjadrení spoločnosti začali vo väčšej miere uvedomovať potrebu tohto poistenia

Poisťovňa Generali Slovensko zaznamenala v júli v medziročnom porovnaní 5,6-násobný nárast počtu zmlúv v poistení personálneho majetku občanov. Pri poistení domácností eviduje 6,4-násobný nárast, pričom pri poistení nehnuteľností vzrástol počet nových zmlúv 4,4-násobne. Klienti si tak podľa vyjadrení spoločnosti začali vo väčšej miere uvedomovať potrebu poistenia majetku.

Zatiaľ čo v júli 2011 pripadalo na 100 poistení nehnuteľnosti 66 poistení domácností, o rok neskôr to bolo 95 poistení domácnosti. V marci tohto roka poisťovňa zaznamenala dokonca mierne vyšší záujem o poistenie hnuteľného majetku ako nehnuteľnosti. Jedným zo zaujímavých zistení je podľa firmy medziročný šesťnásobný nárast počtu zmlúv, ktorými si v Generali Slovensko poistili svoj majetok mladí klienti do 35 rokov.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku Generali PPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Súvisiace články

Aktuálne správy