RegioJet vylepší cestovný poriadok na trase Bratislava – Komárno

Bratislava/Dunajská Streda/Komárno 30. mája (TASR) - Spoločnosť RegioJet mení od 10. júna cestovný poriadok žltých vlakov na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno.

Bratislava/Dunajská Streda/Komárno 30. mája (TASR) – Spoločnosť RegioJet mení od 10. júna cestovný poriadok žltých vlakov na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. K úpravám dochádza v súvislosti s celoštátnou zmenou cestovného poriadku na železnici. RegioJet pri zmenách vychádzal najmä z podnetov od cestujúcich a obyvateľov obcí v okolí trate. Nový cestovný poriadok tak bude ešte lepší a atraktívnejší, povedal pre TASR hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.
"Z Kvetoslavova, Kvetoslavova – zastávky, Miloslavova a Nových Košarísk do Bratislavy sa ráno vlakom dostanete každých 30 minút. Rýchly spoj č. 4306, ktorý doteraz medzi Kvetoslavovom a Podunajskými Biskupicami nezastavoval, po novom zastaví aj v Kvetoslavove – zastávke, Miloslavove a Nových Košariskách a zlepší tak spojenie z týchto obcí ráno do Bratislavy," uviedol Ondrůj s tým, že vlak sa tak stane ešte atraktívnejšou alternatívou pre dochádzanie do práce či školy a ideálnym riešením na každodenné ranné zápchy na vjazdoch do Bratislavy. Tí, čo doteraz cestovali autom, môžu svoje vozidlo pohodlne odstaviť na stanici v Nových Košariskách, kde je dostatok miesta na parkovanie, a pokračovať pohodlne vlakom.
Podľa hovorcu z dôvodu vytvorenia lepších prípojov a na základe podnetov od cestujúcich RegioJet posúva odchod posledného večerného spoja RegioJet č. 4351 z Bratislavy – Hlavnej stanice do Dunajskej Stredy o 10 minút neskôr. Od nedele 10. júna bude posledný vlak smer Dunajská Streda odchádzať z bratislavskej Hlavnej stanice o 22.52 h a zo stanice Bratislava-Nové Mesto o 23.01 h. Tento spoj bude jazdiť denne. Spojenie tak bude ideálne aj pre dochádzajúcich z poobedňajších zmien.
V úseku trate medzi Komárnom a Dunajskou Stredou dochádza k viacerým zmenám a zlepšeniam v cestovnom poriadku vlakov RegioJet. "Vlak č. 4310, ktorý jazdí v pracovné dni z Komárna do Bratislavy, bude odchádzať o päť minút skôr, nový odchod z Komárna bude o 06.00 h, menia sa niektoré časy odjazdov aj z ostatných staníc na trase. Vlak po novom zastaví aj v zastávkach Dolný Bar a Kútniky a ešte viac tak zatraktívni spojenie z týchto obcí do Dunajskej Stredy a Bratislavy," vysvetlil Ondrůj. Dodal, že vlak č. 4314 bude po novom odchádzať z Komárna do Bratislavy už o 06.21 h. O štyri minúty skôr ako doteraz bude vlak odchádzať aj z ostatných staníc a zastávok medzi Komárnom a Veľkým Mederom.
RegioJet vylepší aj ranné spojenie do Komárna. Vlak č. 4303 vďaka úpravám grafikonu prejde trasu medzi Bratislavou, Dunajskou Stredou a Komárnom o päť minút rýchlejšie, nový príchod vlaku do Komárna tak bude už o 07.33 h. Pracujúci a študujúci budú mať viac času na príchod zo stanice na pracoviská a do škôl. V súvislosti s tým sa menia časy odchodov vlaku zo staníc a zastávok medzi Dunajskou Stredou a Komárnom.
Poobedňajšie vlaky č. 4329 a 4337 z Bratislavy-Nového Mesta do Komárna zastavia aj v zastávkach Kútniky a Dolný Bar.

Súvisiace články

Aktuálne správy