Zmluva medzi FNM a Meinl Bank o prevzatí Banky Slovakia je už podpísaná

Privatizácia najmenšej tuzemskej banky - Banky Slovakia sa dnes zavŕšila podpisom kúpnopredajnej zmluvy medzi FNM SR a novým vlastníkom Meinl Bank Austria

Bratislava 5.maja (TASR) – Privatizácia najmenšej tuzemskej banky – Banky Slovakia sa dnes zavŕšila podpisom kúpnopredajnej zmluvy medzi FNM SR a novým vlastníkom Meinl Bank Austria.

Rakúsky investor 60,07-% vlastnícky podiel v tejto banke získava za cenu 360 miliónov Sk, pričom 30 % z nej uhrádza hneď a zvyšný doplatok ako TASR informovala hovorkyňa FNM Tatjana Lesajová sa zrealizuje po closingu.

Zástupcovia Meinl Bank pri podpise zdôraznili, že prvým krokom z ich strany bude dôkladné oboznámenie sa so stavom v akom sa Banka Slovakia nachádza. Nevylúčili záujem o odkúpenie jej zvyšných akcií aj od ďalších minoritných akcionárov. Tento krok ale podľa hovorkyne fondu podmienili práve predchádzajúcou znalosťou situácie v banke, pričom dôležitý bude aj closing a súhlas Protimonopolného úradu. Zostávajúcich 39,6-% akcií Banky Slovakia ovláda Slovenská sporiteľňa, Slovenská poisťovňa a mesto Banská Bystrica.

FNM považuje privatizačným tendrom vygenerovanú kúpnu cenu Meinl Bank v súvislosti s postavením Banky Slovakia na bankovom trhu a jej veľkosťou, za dobrú. FNM tiež očakáva, že rakúsky investor začne rokovania s ďalšími akcionármi o odkúpení ich podielov.

Súvisiace články

Aktuálne správy