Články jedného autora

V obchodoch na Slovensku sme vlani nechali 17,5 mld. EUR
- 16. 11. 2012
Masy ľudí vyčkávajúce pred bránami nákupného centra už tri hodiny pred jeho otvorením. Zákazníci ochotní zobrať si kvôli nákupom dovolenku alebo „na tajnáša“ opustiť na pár hodín svoje pracovisko. Hlava na hlave, dopravný kolaps či mizivá šanca zaparkovať, a to všetko pre neodolateľnú chuť nakupovať. Tak toto nie je žiadny opis záberov z amerického filmu, ale realita, ktorej svedkami sme boli len pred niekoľkým týždňami opäť aj na Slovensku, teda konkrétne v Bratislave. Poviete si, že takto predsa kríza či opatrné a šporovlivé správanie spotrebiteľa nevyzerá. Situácia v Bratislave je ale iná ako v ostatných regiónoch Slovenska a tržby obchodníkov z Bratislavského kraja tvoria z tých celoslovenských až 44 %
Bratislavčania dlžia bankám 5 – násobne vyššie sumy ako klienti z ostatných regiónov SR
- 18. 10. 2012 - Názory eitate3ov (2)
Premýšľate nad novým alebo minimálne krajším bývaním? Nebaví vás už čakať a veriť, že na nové auto alebo dovolenku vyhráte v lotérii?
Požičiavanie priamo medzi ľuďmi už aj na Slovensku
- 1. 10. 2012 - Názory eitate3ov (3)
Tak ako Google navždy zmenil prístup k informáciám, Amazon zjednodušil prístup ku knihám a eBay uľahčil nákup a predaj tovaru, tak kolektívne pôžičky práve teraz menia finančný svet. Žltý melón ako prvý prináša túto zmenu na Slovensko.
Potvrdené! Za rast ekonomiky vďačíme zahraničnému dopytu, najmä po autách
- 6. 9. 2012
V druhom štvrťroku 2012 slovenská ekonomika zaznamenala medziročný nárast o 2,8 %. Ide tak o najpomalší nárast ekonomiky od konca recesie v roku 2009. Aj napriek tomu naša ekonomika patrí medzi najrýchlejšie rastúce spomedzi krajín EÚ. Rast si zachovala aj na kvartálnej báze, keď si oproti prvému štvrťroku 2012 polepšila o 0,7 %. Vyplynulo to z dnes zverejnených spresnených údajov ŠÚ SR.
Ako stúpli ceny bytov: Najlacnejšie ich zoženiete v Nitrianskom kraji
- 23. 8. 2012
BRATISLAVA - Ceny nehnuteľností na bývanie sa na Slovensku pohybujú na úrovniach z roku 2007. V druhom štvrťroku 2012 boli o 2,3 % lacnejšie ako vlani, hoci ceny bytov každým mesiacom stúpajú. Mnohí stále ešte vyčkávajú na ďalší cenový pokles.
Preklepnite si svojich zamestnancov!
- 23. 8. 2012 - Názory eitate3ov (1)
Sú vo Vašej spoločnosti správni ľudia na správnych pozíciách?
Bratislava je svojím zázemím odborníkov atraktívna
- 1. 8. 2012
Odborníci na financie a IT majú výbornú príležitosť pracovať pre medzinárodnú firmu Capco a rozvinúť tak svoju kariéru.
V porovnaní s úniou máme nižšie nielen ceny, ale aj platy
- 28. 6. 2012 - Názory eitate3ov (8)
Frflanie na zdražovanie v obchodoch a neustále porovnávanie sa s okolitými krajinami, v ktorých je všetko samozrejme lacnejšie.
K životnej úrovni EÚ sme sa od roku 2008 nepriblížili ani o krok
- 25. 6. 2012 - Názory eitate3ov (3)
Slovenský hrubý domáci produkt (HDP) prepočítaný na jedného obyvateľa dosiahol vlani 73 % z priemeru krajín EÚ. Vyplynulo to z údajov, ktoré zverejnil Eurostat. HDP na obyvateľa vyjadrený v parite kúpnej sily (PPS) patrí do skupiny ukazovateľov odzrkadľujúcich životnú úroveň obyvateľov krajiny.
Jamie Kiggen povedie The Riverside Company
- 30. 5. 2012
Novým prezidentom vedúcej globálnej private equity skupiny so zameraním na malé a stredné podniky, The Riverside Company, sa stal Jamie Kiggen. Vo vedení spoločnosti tak doplní dvojicu riaditeľov, S. Kohla a B. Szigethyho.
Strana 1 z 10Staršie