Jamie Kiggen povedie The Riverside Company

Novým prezidentom vedúcej globálnej private equity skupiny so zameraním na malé a stredné podniky, The Riverside Company, sa stal Jamie Kiggen. Vo vedení spoločnosti tak doplní dvojicu riaditeľov, S. Kohla a B. Szigethyho.

Jamie Kiggen je absolventom Harvardu. Podnikal v softwarovom priemysle, pracoval pre McKinsey, či Wellington. Do Riverside prichádza zo spoločnosti Blackstone, kde riadil rizikové investície do čistých technológií, a súčasne sa podieľal na riadení investícií do technológií v private equity časti firmy. V AllianceBernstein viedol celosvetový výskumný a investičný tím zameraný na novo vznikajúce vedy a technológie a rozbehol venture fond.

„Ako vedúca svetová private equity firma so zameraním na malé a stredné podniky rástli nároky a my sme pociťovali potrebu priviesť prezidenta z vonkajšieho prostredia. Sme si istí, že Jamie Kiggen pomôže posunúť Riverside do ďalšej úspešnej etapy jej pôsobenia,“ vyjadril sa riaditeľ Riverside Stewart Kohl.

The Riverside Company je private equity firma s 20 pobočkami po celom svete zameraná na akvizície rastových podnikov s hodnotou do 200 mil. EUR. Svoje aktivity rozvíja i v Strednej Európe. Investovala napríklad do popredného výrobcu farieb a lakov, firmy Primalex, či do vydavateľstva Computer Press (t.č. vydavateľ odbornej literatúry a prevádzkovateľ IT a komunikačných portálov Živě.cz/.sk a Mobilmania.cz/.sk v ČR a SR). Vstúpila tiež do niekoľkých firiem v Poľsku a Maďarsku. V súčasnosti pracuje Riverside na vstupe do niekoľkých slovenských i českých firiem. Riverside má vo svojom portfóliu momentálne 75 spoločností vrátane jedného z TOP svetových výrobcov oblečenia pre vodné športy, firmy Arena. Celkovo spravuje majetok v hodnote viac ako 2,5 miliardy EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy