ČSOB Poisťovňa za jedenásť mesiacov so ziskom 6,4 mil. eur

ČSOB Poisťovňa zaznamenala v jedenástich mesiacoch vlaňajška medziročný nárast čistého zisku o 28 %.

ČSOB Poisťovňa dosiahla ku koncu novembra minulého roka čistý zisk 6,4 mil. eur, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom nárast o 28 %. Ako ďalej agentúru SITA informoval riaditeľ divízie životných produktov spoločnosti Ľudovít Kristiník, aj napriek zhoršenému ekonomickému prostrediu sa ČSOB Poisťovni podarilo splniť stanovené ciele pre rok 2009.

Jedenásťmesačné predpísané poistné predstavovalo v ČSOB Poisťovni 64,4 mil. eur, z toho v životnom poistení 46,1 mil. eur a v neživotnom poistení 18,3 mil. eur. V porovnaní s rovnakým obdobím roka 2008 vzrástol predpis o 9,9 %. Pozitívny trend zaznamenalo podľa Kristiníka hlavne životné poistenie s 18-percentným rastom predpísaného poistného, čo sa premietlo do nárastu trhového podielu.

V uplynulom období spoločnosť zaznamenala zvýšený záujem o sporiace produkty s garantovanou sporiacou zložkou v porovnaní s dopytom po investičnom životnom poistení a o produkty viazané na hypotekárne alebo spotrebné úvery. V neživotnom poistení sa darilo najmä poisteniu domov a domácností, priemyselných technických rizík a havarijnému poisteniu motorových vozidiel.

Cieľom ČSOB Poisťovne pre rok 2010 je dosiahnuť ďalší nárast podielu na trhu. „V roku 2010 budeme sústreďovať aktivity na zvyšovanie predaja našich produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia a nárast novej obchodnej produkcie,“ dodal Ľudovít Kristiník.

ČSOB Poisťovňa vznikla v roku 1992, pričom do augusta 2004 pôsobila pod názvom ERGO poisťovňa. Je súčasťou skupiny KBC, pričom hlavným akcionárom je belgická poisťovňa KBC Insurance NV.

Súvisiace články

Aktuálne správy