Michalovský Zekon zruší humenskú prevádzku s 318 pracovníkmi

Humenné/Zemplín 26. novembra (TASR) – Tri firmy na Zemplíne podľa dostupných informácií pristúpia v najbližších dňoch k hromadnému prepúšťaniu. Ide o michalovskú odevnú firmu Zekon, a. s., spoločnosť Leni v Strážskom a Elektrárne Vojany.
"Vedenie spoločnosti Zekon bude rušiť celú pobočku v Humennom, v ktorej pracuje 318 zamestnancov. Dôvodom prepúšťania je strata v hodnote 15 miliónov Sk (497.909 eur), ktorú pobočka produkuje už tretí rok, ale aj strata odberateľov súvisiaca s celosvetovou recesiou," uviedla dnes pre TASR riaditeľka humenského odboru služieb zamestnanosti Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) Alena Kimlová. Dodala, že spoločnosť vyplatí všetky pohľadávky súčasným zamestnanom a 80 z nich ponúkne prácu v Michalovciach. Výpovede začnú dávať pracovníkom humenskej pobočky od 15. decembra. Podľa riaditeľky žiadny iný podnik zatiaľ hromadné prepúšťanie v okrese Humenné neavizoval.
Vranovský úrad práce podľa slov riaditeľa Jána Ragana zatiaľ nemá oficiálne informácie o prepúšťaní vo firme Leni, s. r. o., Strážske, ktorá má sídlo v Žalobíne. Podľa nemenovaného zdroja však o prácu príde vyše 20 jej pracovníkov. S vedením spoločnosti sa TASR zatiaľ nepodarilo skontaktovať.
Ďalšie údajné prepúšťanie podľa pracovníkov michalovského úradu práce hrozí v Elektrárňach Vojany. Keďže sídlo firmy je v Bratislave, povinnosťou zamestnávateľa je ohlásiť prepúšťanie na príslušnom úrade v hlavnom meste Slovenska, od ktorého sa TASR pokúsi získať konkrétne údaje.

Súvisiace články

Aktuálne správy