Druhá najväčšia poisťovňa s takmer 2 mld. Sk predpísaného poistného

KOOPERATIVA poisťovňa, a. s., si aj v tomto roku upevňuje postavenie druhej najväčšej poisťovne na Slovensku. K 31. marcu 2002 predpísané poistné poisťovne KOOPERATIVA dosiahlo výšku 1 980 mil. Sk, čo predstavuje takmer 16-percentný podiel na poistnom trhu v Slovenskej republike

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka poisťovňa KOOPERATIVA v predpísanom poistnom dosiahla až 156-percentný nárast. „Vo výsledkoch poisťovne KOOPERATIVA sa prvý raz premietajú aj čísla za povinné zmluvné poistenie motorových vozidiel, kde sa KOOPERATIVA na konci minulého roka významnou mierou podieľala na demonopolizácii tohto poistenia,“ uviedol člen predstavenstva a viceprezident spoločnosti KOOPERATIVA poisťovňa, a. s., Ing. Juraj Lelkes. Povinné zmluvné poistenie motorových vozidiel v rámci predpísaného poistného poisťovne KOOPERATIVA v prvom štvrťroku 2002 dosiahlo čiastku 1 050 mil. Sk.

Z celkového objemu predpísaného poistného poisťovne KOOPERATIVA na konci prvého štvrťroku 2002 neživotné poistenie dosiahlo čiastku 1 568 mil. Sk a životné poistenie čiastku 412 mil. Sk. Neživotné poistenie tak predstavuje 79-percentný podiel a životné poistenie 21-percentný podiel z celkového predpísaného poistenia poisťovne KOOPERATIVA, pričom aj životné poistenie zaznamenalo medziročný nárast o 44 %.

Celková obchodná produkcia poisťovne KOOPERATIVA v prvom štvrťroku 2002 dosiahla 1 769 mil. Sk. Z tohto objemu na neživotné poistenie pripadá 1 527 mil. Sk a na životné poistenie 242 mil. Sk, čo predstavuje viac ako 17-percentný podiel na trhu.

Súvisiace články

Aktuálne správy