Provident Financial sa zaradila medzi 100 najdôležitejších firiem v Británii

Bratislava 18. mája (TASR) – Britská spoločnosť Provident Financial, ktorá pôsobí aj na Slovensku, sa zaradila medzi 100 najdôležitejších spoločností v oblasti spoločenskej zodpovednosti vo Veľkej Británii. Vyplýva to z najnovších výsledkov merania indexu spoločenskej zodpovednosti, ktorý pomáha stanoviť stratégie spoločností v sociálnej a environmentálnej oblasti. Tento index zároveň porovnáva dosiahnuté výsledky s ostatnými organizáciami v rovnakom sektore.

V rámci indexu spoločenskej zodpovednosti dosiahla spoločnosť Provident Financial 86 % a umiestnila sa na 64. mieste, pričom v roku 2004 patrila spoločnosti 69. priečka. V prieskume, ktorý monitoruje vzťah organizácie k životnému prostrediu, sa Provident Fiancial dostal do vedúcej pozície, keď dosiahol úroveň až 92 %.

Provident Financial je britská spoločnosť, ktorá pôsobí prevažne v oblasti poskytovania hotovostných pôžičiek a domácností. Svoje služby poskytuje viac ako 3,9 milióna zákazníkom na celom svete. Spoločnosť zamestnáva vyše 7 700 zamestnancov a má takmer 35 600 obchodných zástupcov. Celkový obrat spoločnosti v minulom roku dosiahol 1,3 miliardy GBP, v prepočte 71,7 miliardy Sk. Na Slovensku poskytuje Provident Financial, s. r. o., Bratislava, služby zákazníkom prostredníctvom siete obchodných zástupcov od roku 2001. V súčasnosti rozbieha spoločnosť svoju obchodnú prevádzku aj v Rumunsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy