Premiér sa stretol s eurokomisárkou E. Elisou Ferreirovou, témou boli eurofondy

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa v pondelok stretol s eurokomisárkou pre súdržnosť a reformy Elisou Ferreirovou. Informoval o tom tlačový odbor úradu vlády. Hovorili o nových eurofondoch aj o nedostatočnom čerpaní európskych peňazí.
„Programové obdobie 2021 – 2027 a plán obnovy sú obrovskou príležitosťou posunúť Slovenskú republiku vpred. Finančné prostriedky z tohto balíka chceme použiť čo najefektívnejšie a nepremrhať ani jedno euro,“ deklaroval premiér po stretnutí.
S eurokomisárkou sa rozprával aj o nedostatočnom čerpaní finančných prostriedkov z fondov EÚ. „Nechceme byť trestaní za chyby predchádzajúcich vlád, vláda pod mojím vedením chce eurofondy čerpať rýchlo a efektívne,“ zdôraznil Heger.
Podľa Ferreirovej je pre ďalší rozvoj Slovenska potrebný permanentný dialóg. „Máte veľký potenciál, nielen geografický, ale aj industriálny a kultúrny. Blízkosť Viedne, ale aj ostatných európskych miest je príležitosťou pre rozvoj,“ skonštatovala.
Na stretnutí s eurokomisárkou sa zúčastnila aj podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí).

Súvisiace články

Aktuálne správy