Prerokovať má presun peňazí MH či správu o štátnej pomoci

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR zrušilo plánovanú rekonštrukciu starej budovy rezortu na Mierovej ulici v Bratislave a chce ju predať. Prostriedky vo výške 9,57 milióna eur, ktoré boli na rekonštrukciu pripravené v minulom roku, chce rezort použiť najmä na dotácie na podporu rozvoja priemyselnej výroby a služieb a na dofinancovanie účasti Slovenska na svetovej výstave EXPO Dubaj. Vyplýva to z návrhu na vydanie súhlasu vlády SR so zmenou účelu použitia nevyčerpaných kapitálových výdavkov z predchádzajúcich rozpočtových rokov v kapitole MH SR, o ktorom má v stredu rokovať kabinet.
Ministri sa majú oboznámiť aj so správou o poskytnutej štátnej pomoci v Slovenskej republike za rok 2020 z dielne Protimonopolného úradu (PMÚ) SR. V minulom roku sa podľa nej poskytla v SR štátna pomoc v celkovej výške 1,653 miliardy eur, z toho z národných zdrojov 998,06 milióna eur a zo zdrojov EÚ 655,50 milióna eur.
Vláda sa má zaoberať aj hodnotiacou správou o plnení úloh vyplývajúcich zo Stratégie prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti v Slovenskej republike, ktorá navrhuje aj opatrenia do budúcnosti. Jedným z nich je aj legislatívne ukotviť informačné kancelárie pre obete trestných činov v rámci plánovanej novely zákona o prevencii kriminality a inej protispoločenskej činnosti.
Ministri majú v stredu taktiež schvaľovať personálne návrhy, okrem iného zmenu na poste splnomocnenca vlády SR v Spojenom ústave jadrových výskumov v Dubne. Stanislava Dubničku, ktorý bol na tomto poste od marca 1993, by mal k 1. júlu 2021 nahradiť Fedor Šimkovic.

Súvisiace články

Aktuálne správy