Bisnode zostavila Corona Index, mapuje zmeny v podnikateľskom prostredí

, bisnode

Monitoruje, koľko vzniklo firiem, koľko ich zaniklo alebo požiadalo o bankrot, aká je platobná morálka spoločností alebo koľko zamestnancov je ohrozených krachom firiem.

Stále nekončiaca kríza, ktorú spôsobila pandémia vírusu COVID-19, poškodzuje globálnu ekonomiku. Svet sa rýchlo mení, podnikateľské riziká vzrástli, a preto je dnes , viac ako inokedy predtým, dôležité sa rozhodovať na základe faktov, nie pocitov. Poradenská spoločnosť sa rozhodla na týždennej báze poskytovať prehľad o vývoji podnikateľského prostredia na Slovensku.

Pandémia koronavírusu v krátkom čase zmenila naše životy. Množstvo spoločností je v kríze a ohrozené sú celé odvetvia. Inteligentné dáta a analýza dát od spoločnosti Bisnode vám môžu poskytnúť návod, aby ste sa mohli v týchto rozbúrených vodách pohybovať s väčšou istotou a obchodným úspechom,“ hovorí analytička Bisnode Petra Štěpánová.

Bisnode Corona Index je aktualizovaný raz týždenne a dáta porovnáva so stavom v roku 2019. K dispozícii bude postupne na všetkých 19 trhoch Európy, kde spoločnosť Bisnode pôsobí.

Od začiatku tohto roka je možné na Slovensku pozorovať výrazný nárast spoločností, ktoré ukončili podnikateľské aktivity alebo smerujú do bankrotu. To sa citeľne odráža na počtoch ohrozených zamestnancov,“ popísala vývoj tuzemskej podnikateľskej základne Petra Štěpánová z Bisnode.

 

Podrobnejšie informácie o vývoji podnikateľskej základne na Slovensku podľa Corona Indexu Bisnode sú zadarmo prístupné.

Súvisiace články

Aktuálne správy