Wall Street pokračovala v piatok v poklese

Wall Street po výraznom oslabení vo štvrtok (3. 9.) klesla aj na konci týždňa. V piatok (4. 9.) pokračoval výpredaj technologických titulov, naopak, posilnili akcie firiem profitujúcich z otvorenia ekonomiky. Akciové indexy, ktoré mnohí experti považujú po prudkom náraste v lete za nadhodnotené, nedokázal podporiť ani pokles nezamestnanosti v USA, ktorý bol výraznejší, než sa čakalo.
Kľúčový index Dow Jones Industrial Average v piatok stratil 0,56 % a uzavrel na 28.133,31 bodu. Širší index S&P 500 klesol o 0,81 % na 3426,96 bodu a technologický index Nasdaq Composite o 1,27 % na 11.313,13 bodu.
Wall Street sa vo štvrtok výrazne oslabila po silnom lete, keď hlavné americké indexy zaznamenali najlepší august za uplynulé desaťročia. Výrazne stratili technologické tituly, keď investori vyberali zisky. Nasdaq vo štvrtok padol takmer o 5 %.
Výpredaj technologických titulov pokračoval aj v piatok. Akcie Facebooku, Amazonu a Alphabetu sa oslabili o vyše 2 %, akcie Netflixu o 1,8 % a Microsoftu o 1,4 %. Naopak, akcie Boeingu vzrástli o vyše 1 %. Polepšili si aj bankové tituly, akcie Bank of America vyskočili o 3,4 %, akcie JPMorgan Chase stúpli o 2,2 %, Citigroup o 2 % a Wells Fargo o 1,1 %. Akcie prevádzkovateľa výletných plavieb Carnival sa zvýšili o 5,4 % a akcie aerolínií United Airlines o 2,2 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy