Zisk automobilky Groupe PSA klesol v 1. polroku o takmer 70 %

Francúzska automobilka Groupe PSA oznámila za 1. polrok tohto roka pokles čistého zisku o takmer 70 %, keď tržby klesli o viac než tretinu.

Dôvodom bola podobne ako v prípade ďalších automobiliek pandémia nového koronavírusu, ktorá v jarných mesiacoch zredukovala ekonomickú aktivitu na minimum. Firma však v 2. polroku očakáva zlepšenie situácie.
Čistý zisk Groupe PSA dosiahol za prvých šesť mesiacov tohto roka 595 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka zaznamenala zisk 1,83 miliardy eur. Prevádzkový zisk dosiahol 482 miliónov eur a v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka klesol o 81 %.
Tržby zaznamenali pokles o viac než tretinu. Za 6-mesačné obdobie roka dosiahli 25,12 miliardy eur a oproti 1. polroku minulého roka tak klesli o 34,5 %. V podobnom rozsahu klesli aj tržby v automobilovej divízii, konkrétne o 35,5 % na 19,6 miliardy eur.
V 2. polroku však automobilka očakáva zlepšenie. Ako povedal finančný riaditeľ spoločnosti Philippe de Rovira, "jún vykázal výrazné zotavenie a júl zaznamenáva podobný trend".

Súvisiace články

Aktuálne správy