Peniaze z fondu obnovy EÚ umožnia zmeniť Taliansko

Taliansky premiér Giuseppe Conte v utorok povedal, že peniaze z fondu obnovy Európskej únie (EÚ) umožnia jeho vláde zmeniť Taliansko a pomôžu Únii ako celku zvládnuť koronakrízu so "silou a efektívne".

Taliansky premiér Giuseppe Conte v utorok povedal, že peniaze z fondu obnovy Európskej únie (EÚ) umožnia jeho vláde zmeniť Taliansko a pomôžu Únii ako celku zvládnuť koronakrízu so „silou a efektívne“.
Conte uviedol, že 28 % alebo 209 miliárd eur z fondu obnovy v celkovej hodnote 750 miliárd eur, na ktorom sa dohodli lídri Únie, je určených pre Taliansko. Z toho 81 miliárd eur budú granty a 127 miliárd eur lacné úvery.
Dohoda dáva podľa Conteho Taliansku „príležitosť na nový štart“ a vláde zodpovednosť „zmeniť tvár krajiny“. Dodal, že Taliansko musí tieto investície použiť na investície a štrukturálne reformy. „Teraz máme reálnu šancu urobiť Taliansko zelenšie, digitálnejšie, inovatívnejšie, udržateľnejšie a inkluzívnejšie. Máme šancu investovať do škôl, univerzít, výskumu a infraštruktúry.“
Conte poprel fámy, že jeho vláda je na pokraji rozpadu. Uviedol, že jeho administratíva je silná a dohoda EÚ podporí vládne opatrenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy