Nominálna hodnota vydaných ŠPP ku koncu apríla dosiahla 3 mld. eur

Nominálna hodnota vydaných štátnych pokladničných poukážok (ŠPP) ku koncu apríla 2020 bola 3 miliardy eur. Z toho vo vlastníctve investorov sú ŠPP v nominálnej hodnote 2,535 miliardy eur. Pre tzv. repo transakcie a aukcie na sekundárnom trhu má emitent k dispozícii ŠPP v menovitej hodnote 465 miliónov eur. Informovala o tom Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL).

V apríli sa uskutočnili dve aukcie ŠPP holandského typu (predaj z vlastného portfólia), a to 6. apríla a 27. apríla. Dňa 6. apríla sa uskutočnila aukcia dvoch ŠPP (ŠPP 18 a ŠPP 19), akceptovaný bol dopyt v nominálnej hodnote 1,505 miliardy eur. Dňa 27. apríla sa uskutočnila aukcia dvoch ŠPP (ŠPP 17 a ŠPP 18), akceptovaný dopyt dosiahol nominálnu hodnotu 586 miliónov eur.
ARDAL zároveň uviedla, že od začiatku roka sa prostredníctvom aukcií a syndikátneho predaja predali štátne dlhopisy (ŠD) v menovitej hodnote 2,849 miliardy eur. Dňa 20. apríla sa uskutočnila konkurenčná časť aukcie amerického typu štyroch ŠD. V aukcii sa spolu predali ŠD v menovitej hodnote 552,6 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy