Skupina Bohemia Energy vlani s nárastom tržieb o 14 %

Dcérska spoločnosť Slovakia Energy dosiahla v minulom roku tržby vo výške 95,68 milióna eur, čo v medziročnom porovnaní predstavuje pokles o jedno percento.

BRATISLAVA 9. marca (SITA) – Energetická skupina Bohemia Energy, ktorá na Slovensku dodáva energie prostredníctvom spoločnosti Slovakia Energy, ku koncu vlaňajška evidovala viac ako 1,2 milióna zákazníkov. Celkovo skupina na slovenskom a českom trhu dodala svojim zákazníkom 10,83 terawatthodín energií. Tržby energetickej skupiny predstavovali v minulom roku 840,47 milióna eur, čo je medziročný 14 % nárast. Agentúru SITA o tom informovala skupina Bohemia Energy.

Alternatívny dodávateľ energií, spoločnosť Slovakia Energy, dosiahla v minulom roku tržby vo výške 95,68 milióna eur, čo v medziročnom porovnaní predstavuje pokles o jedno percento. V porovnaní s predchádzajúcim rokom pokračovala v raste počtu zákazníkov na celkových 296 506, čo predstavuje nárast o 11 % medziročne. „Uplynulý rok bol náročný najmä z pohľadu vývoja cien komodít na veľkoobchodných trhoch. Veľkou výzvou pre nás bol vývoj forwardových cien komodít, ktorý bol v celom minulom roku mimoriadne dynamický,“ okomentoval dosiahnuté výsledky konateľ Slovakia Energy Jiří Písařík.

Spoločnosť Slovakia Energy pôsobí na slovenskom trhu od roku 2007, a to najprv ako alternatívny dodávateľ energií pre malé a stredné firmy. V roku 2009 potom začala dodávať elektrinu aj domácnostiam. Energetickú skupinu Bohemia Energy tvorí šesť energetických spoločností. Alternatívny dodávateľ energií v Českej republike, spoločnosť Bohemia Energy, firmy Amper Market, Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a alternatívny dodávateľ energií na Slovensku, spoločnosť Slovakia Energy.

Súvisiace články

Aktuálne správy