Slovak Investment Holding investuje do výrobcu autosúčiastok Omnia KLF

Slovak Investment Holding (SIH) a ODK Investment sa písomne zaviazali k investícii do spoločnosti Omnia KLF. Táto firma z Kysuckého Nového Mesta patrí k tradičným výrobcom výkovkov a sústružených krúžkov pre automobilový priemysel. Investícia pomôže firme s rozvojom inovácií a upevní tak jej pozíciu na európskom trhu. V piatok o tom informovala mediálna zástupkyňa SIH Antónia Račková Paričiová zo spoločnosti Dynamic relations 2000. SIH vstúpi do firmy investíciou 2,8 milióna eur.
Spoločnosť Omnia KLF vyrába najmä presné a tvarovo zložité diely pre prevodovkové aplikácie, nápravy, diely určené do motorov, krúžky pre guľkové, valčekové i kuželíkové ložiská, špeciálne krúžky pre vlakové súpravy, podložky, puzdra a matice. Medzi jej zákazníkov patria veľké medzinárodné spoločnosti ako SKF Group, Schaeffler Group, Thyssenkrupp rothe erde, Volkswagen Group, Wabtec a NZWL.
„Sme radi, že môžeme popri mladých inovatívnych firmách v prelomových technológiách podporiť aj spoločnosti úspešne etablované v tradičnejších odvetviach, akým je napríklad kováčsky priemysel. Najmä, ak investícia firme pomôže pripraviť sa na ekologickú transformáciu priemyslu,“ vyjadril sa generálny riaditeľ SIH Ivan Lesay.
Podľa Rudolfa Sihlovca zo spoločnosti Omnia KLF umožní investícia firme využiť strategické príležitosti na trhu a tiež investície do modernejších technológii. Spoločnosť plánuje zvýšiť podiel aktivít v perspektívnych a ekologických segmentoch, ako sú železničná doprava, veterná energetika a elektromobilita. Jej výrobky sa používajú napríklad v turbínach veterných elektrární, čo je odvetvie, u ktorého je vysoký predpoklad budúceho rastu.
Vzhľadom na významné ambície automobiliek, a to vrátane VW Group, rozširovať svoju ponuku elektrických vozidiel, sa zároveň pre spoločnosť otvára priestor dodávať inovatívne konštrukčné riešenia pre prevodovky do elektrických automobilov.
SIH je akciová spoločnosť v 100-percentnom vlastníctve štátu, ktorej hlavným poslaním je podpora strategických verejných i súkromných investícií v oblasti infraštruktúry, energetickej efektívnosti, odpadového hospodárstva, sociálnej ekonomiky, malých a stredných podnikov, zdravotníctva a kultúrneho a kreatívneho priemyslu. Finančné prostriedky na realizáciu investícií čerpá z európskych štrukturálnych a investičných fondov. SIH financuje projekty výlučne návratnou formou, tzn. pomocou finančných nástrojov a nie grantovým spôsobom.

Súvisiace články

Aktuálne správy