Slovak Investment Holding vstupuje do firmy Omnia KLF

Investícia by mala firme poslúžiť na rozvoj inovácií s cieľom upevniť jej pozíciu na európskom trhu.

Slovak Investment Holding (SIH) a ODK Investment sa zaviazali k investícii do spoločnosti Omnia KLF. Táto firma je tradičným výrobcom výkovkov a sústružených krúžkov na Slovensku. Investícia by jej mala poslúžiť na rozvoj inovácií s cieľom upevniť pozíciu na európskom trhu. „Sme radi, že môžeme popri mladých inovatívnych firmách v prelomových technológiách podporiť aj spoločnosti úspešne etablované v tradičnejších odvetviach, akým je napríklad kováčsky priemysel. Najmä, ak investícia firme pomôže pripraviť sa na ekologickú transformáciu priemyslu,“ uviedol generálny riaditeľ SIH Ivan Lesay.

Podľa Rudolfa Sihlovca zo spoločnosti Omnia KLF dovolí investícia podniku zvýšiť jeho konkurencieschopnosť. „Okrem toho budeme môcť investovať do modernejších technológii, ktoré nám umožnia nielen zefektívniť celkový výrobný proces, ale spraviť ho aj viac udržateľnejším,“ doplnil. OMNIA KLF plánuje zvýšiť podiel aktivít v takých segmentoch, ako sú železničná doprava, veterná energetika a elektromobilita. Jej výrobky sa používajú napríklad v turbínach veterných elektrární. Vzhľadom na významné ambície automobiliek rozširovať svoju ponuku elektrických vozidiel, sa zároveň pre spoločnosť otvára priestor dodávať inovatívne konštrukčné riešenia pre prevodovky do elektrických automobilov.

Omnia KLF vyrába výkovky pre aplikácie v automobilovom a ložiskovom priemysle, ako i špeciálne príslušenstvá využívané v ďalších odvetviach. Ide najmä o presné a tvarovo zložité diely pre prevodovkové aplikácie, nápravy, diely určené do motorov, krúžky pre guľkové, valčekové i kuželíkové ložiská, špeciálne krúžky pre vlakové súpravy, podložky, púzdra a matice. Medzi jej zákazníkov patria SKF Group, Schaeffler Group alebo napríklad Volkswagen Group.

Slovak Investment Holding je akciová spoločnosť v 100-percentnom vlastníctve štátu. Jej hlavným poslaním je podpora strategických verejných i súkromných investícií na Slovensku v oblasti infraštruktúry, energetickej efektívnosti, odpadového hospodárstva, sociálnej ekonomiky, malých a stredných podnikov, zdravotníctva a kultúrneho a kreatívneho priemyslu. Finančné prostriedky na realizáciu investícií čerpá z európskych štrukturálnych a investičných fondov. SIH financuje projekty výlučne návratnou formou, teda pomocou finančných nástrojov a nie grantovým spôsobom.

Súvisiace články

Aktuálne správy