Podvod: Brazílska influencerka odsúdená na 116 rokov

, BI Foto: YT/uglyduck;twitter

Shayene „shAy“ Victorio je brazílska hráčka počítačových hier, z ktorej sa časom stala populárna osoba s desiatkami tisícov sledovateľov na sociálnych sieťach.

Podľa správy brazílskej webovej stránky Universo Online bola nedávno odsúdená na 116 rokov väzenia a peňažnú pokutu. Obvinili ju z podvodu súvisiaceho s internetovým obchodovaním medzi rokmi 2013 až 2017. Špeciálna akčná skupina pre boj proti organizovanému zločinu vyšetrovala obvinenia, že Victorio – ako spoluvlastník a prevádzkovateľ internetového obchodu v rokoch 2013 až 2017 – predávala tovar, ktorý ale nikdy nedodali a peniaze nevrátili, čo potvrdilo viac ako 100 podvedených zákazníkov. Victorio a jej právnička sa plánujú proti rozsudku odvolať, a poukazujú na bývalého partnera v podnikaní. „Odvoláme sa proti rozsudku, ktorý považujeme za neľudský, očakávajúc nové rozhodnutie berúce do úvahy zásady neviny,“ uviedla právnička pre Universio Online. Maximálna dĺžka trestu odňatia slobody na jeden trestný čin je v Brazílii 30 rokov.

Shayene „shAy“ Victorio má za sebou úspechy v rámci e-športu, je známa z „Counter-Strike: Global Offensive“. V máji minulého roka opustila svet hráčov a plne sa venovala svojej novej kariére influencerky na sociálnych médiách. V súčasnosti ale aj túto oblasť opúšťa, ako sama hovorí „kvôli zachovania si duševného  zdravia.“ Na Instagrame uviedla, že v súčasnosti je na slobode kým prebehne odvolanie. „Nie som zatknutá a ani nebudem,“ napísala v snahe vyvrátiť správy, že sa z nej stane utečenec.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy