Zisk Jysku na Slovensku opäť prevýšil 10 miliónov eur, tržby siete naďalej rastú

V uplynulom finančnom roku, ktorý skončil 31. augusta 2019, dosiahli tržby za predaj tovaru spoločnosti Jysk na Slovensku takmer 73 miliónov eur.

Dánsky predajca tovaru do domácnosti Jysk naďalej zvyšuje svoje tržby na Slovensku. V minulom finančnom roku, ktorý skončil 31. augusta 2019, totiž podľa údajov z verejných registrov dosiahli tržby firmy za predaj tovaru 72,7 milióna eur, čo znamenalo ich medziročný nárast o 5 %. Tržby Jysku na Slovensku pritom kontinuálne rastú každý rok. Pre porovnanie, štyri roky dozadu boli zhruba o 20 miliónov eur nižšie.

Jysk pritom na Slovensku v uplynulom finančnom roku predával tovar s vyše 50-percentnou obchodnom maržou. Po zohľadnení ďalších nákladov a daní sa tak jeho čistý zisk vyšplhal na 10,2 milióna eur. To v medziročnom porovnaní znamenalo iba mierny pokles o 1,3 %.

Spoločnosť Jysk je medzinárodná sieť obchodov, ktorá predáva produkty do domácnosti. Patrí do Lars Larsen group, ktorú vlastní rodina pôvodného zakladateľa siete Larsa Larsena. Prvá predajňa Jysku bola otvorená v roku 1979. V súčasnosti prevádzkuje zhruba 2 800 predajní v 52 krajinách. Na Slovensku pôsobí prostredníctvom firmy Jysk, s.r.o., ktorej stopercentným vlastníkom je dánska Jysk Holding A/S. Momentálne u nás prevádzkuje 46 predajní a koncom augusta minulého roka firma zamestnávala 380 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy