EY Podnikateľom roka 2019 Slovenskej republiky sa stal Juraj Habovštiak

Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2019 Slovenskej republiky sa stal Juraj Habovštiak a spoločnosť MTS, spol. s r. o. Prestížne ocenenie si na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky prevzal z rúk vedúceho partnera EY Mateja Bošňáka, zakladateľa a celosvetového organizátora súťaže.
Titul EY Technologický podnikateľ roka 2019 získal Matej Ftáčnik, spoluzakladateľ spoločnosti VacuumLabs Holding j.s.a. Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2019 si prevzali Lenka Cenigová a Juraj Fehervari za spoločnosť Be Lenka, s. r. o.
„Poslaním tejto súťaže je nielen vzdať uznanie úspešným podnikateľom, ale aj informovať verejnosť o inšpiratívnych podnikateľských príbehoch. Činnosť a aktivity slovenských podnikateľov často presahujú hranice našej republiky a mali by sme byť na nich právom hrdí,“ povedal Bošňák.
Podľa jeho slov víťazi, držitelia titulu EY Podnikateľ roka Slovenskej republiky, reprezentujú Slovensko na svetovom finále v Monte Carlo od roku 2007.
Z viac ako 100 prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo 28 podnikateľských osobností. Štrnásťčlenná porota súťaže hodnotila uchádzačov podľa medzinárodných kritérií: podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť/osobný vplyv, finančné výsledky, strategická orientácia, celoštátny/globálny dosah.

Súvisiace články

Aktuálne správy