Čistý zisk skupiny Immofinanz stúpol o vyše 50 percent

Za január až september spoločnosť vykázala čistý zisk 202,6 mil. eur, čiže 1,90 eura na akciu.

Rakúska developerská spoločnosť Immofinanz po silnom vlaňajšom zisku pokračovala v dosahovaní dobrých výsledkov aj počas troch kvartálov tohto roka. Čistý zisk skupiny za január až september sa zvýšil o 50,1 percenta na sumu 202,6 mil. eur, čo predstavuje zisk na akciu na úrovni 1,90 eura. Prevádzkový zisk spoločnosti pred úrokmi a zdanením (EBIT) sa zvýšil o 58 percent a dosiahol objem 237,1 mil. eur. Spoločnosť o tom informovala vo štvrtok v tlačovej správe.

„Tieto výsledky demonštrujú pokračovanie dobrého vývoja, ktorý sa začal v minulom roku. Vysoká 95-percentná obsadenosť a dobré výnosy z prenájmu na úrovni 6,3 percenta poskytujú našej firme slušné ekonomické základy,“ uviedol generálny riaditeľ skupiny Immofinanz Oliver Schumy. „Po reštrukturalizácii nášho portfólia v uplynulých rokoch s cieľom zlepšiť jeho efektívnosť sa Immofinanz úspešne vrátil k rastu. Naše najnovšie akvizície v sektore kancelárskych priestorov a maloobchodu posilňujú našu udržateľnú ziskovosť,“ dodal šéf spoločnosti.

Spoločnosť Immofinanz pôsobí v oblasti komerčných nehnuteľností. Jej aktivity sa v súčasnosti zameriavajú na segmenty kancelárskych priestorov a retailu na siedmich hlavných trhoch, a to v Rakúsku, Nemecku, Poľsku, Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku. Realitné portfólio spoločnosti má hodnotu približne 5,1 mld. eur a zahŕňa viac ako 210 nehnuteľností. Akcie firmy sú kótované na burzách vo Viedni a Varšave.

Súvisiace články

Aktuálne správy