Akciový trh USA klesol, nadol ho viedli technologické firmy

Technologický sektor poškodila správa o tom, že americká administratíva uvažuje o spôsoboch obmedzenia investícií USA v Číne.

Americký akciový trh v piatok oslabil. Nadol ho viedli technologické firmy, keďže investorov znepokojila možnosť ďalšej eskalácie obchodnej vojny medzi USA a Čínou. Výpredaj akcií, ktorý nasledoval po úvodnom raste trhu, vyvolala správa agentúry Bloomberg, že administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa uvažuje o spôsoboch obmedzenia investícií USA v Číne.

Klesli najmä technologické firmy, ktorú môžu v prípade zhoršenia obchodnej vojny veľa stratiť. Microsoft oslabil o 1,3 %, spoločnosť Adobe si pohoršila o 2,2 %. Výrobca čipov Micron Technology, ktorý zverejnil slabú prognózu zisku a uviedol, že dôvodom je obchodná vojna, klesol až o 11,1 percenta. Akcie finančných firiem však stúpli napriek trendu oslabovania celkového trhu. Sektoru pomohlo najmä to, že akcie banky Wells Fargo si prilepšili o 3,8 percenta.

Index S&P 500 oslabil o 0,5 percenta na 2 961,79 bodu, priemyselný Dow Jones si pohoršil o 0,3 percenta na 26 820,25 bodu a technologický Nasdaq klesol o 1,1 percenta na 7 939,63 bodu. Investori neprejavili záujem ani o nákup akcií menších firiem, čo indexu Russell 2000 ubralo 0,8 percenta a uzavrel na úrovni 1 520,48 bodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy