Miba Sinter Slovakia žiada investičnú pomoc 3,2 mil. eur

Spoločnosť Miba Sinter Slovakia, s.r.o., požaduje poskytnutie investičnej pomoci vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 3,2 milióna eur na "Centrum pre vysokoproduktívnu sériovú výrobu nástrojov a rozšírenie výroby" v okrese Dolný Kubín.

Spoločnosť Miba Sinter Slovakia, s.r.o., požaduje poskytnutie investičnej pomoci vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 3,2 milióna eur na „Centrum pre vysokoproduktívnu sériovú výrobu nástrojov a rozšírenie výroby“ v okrese Dolný Kubín. Vyplýva to z investičného zámeru Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý v stredu schválila vláda.
„Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi v nominálnej výške 14,5 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2016 až 2019. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ vytvorí 160 nových pracovných miest do konca roku 2019,“ spresnil rezort hospodárstva.
Podľa MH SR ide o moderný investičný zámer, ktorý napĺňa princípy Industry 4.0. „Jeho cieľom je rozšírenie produkcie v existujúcom podniku prijímateľa, situovanom v Dolnom Kubíne, zameranom na výrobu súčiastok zo spekaných ocelí určených pre automobilový priemysel,“ dodalo MH SR.
Miba Sinter Slovakia, s.r.o., vznikla vo februári 1991 s obchodným názvom MIBA-ZVL, spol. s r.o. Predmetom jej činnosti je najmä výroba dielov pre automobilový priemysel. Jej spoločníkom je rakúska firma Miba Sinter Holding GmbH & Co KG.

Súvisiace články

Aktuálne správy