MZVaEZ: Štátny tajomník Lukáš Parízek na otvorení medzinárodnej…

Vyjadrenie: MZVaEZ: Štátny tajomník Lukáš Parízek na otvorení medzinárodnej konferencie „V4 ECA Conference 2018“ v Bratislave Bratislava 13.

Vyjadrenie: MZVaEZ: Štátny tajomník Lukáš Parízek na otvorení medzinárodnej konferencie „V4 ECA Conference 2018“ v Bratislave
Bratislava 13. septembra (TASR) – Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek dnes (13. septembra) spolu s generálnou riaditeľkou EXIMBANKY, M. Kohútovou otvoril medzinárodnú konferenciu „V4 ECA Conference 2018″ v Bratislave.
Cieľom podujatia je expertná diskusia najvyšších predstaviteľov exportno-úverových agentúr (ECAs) krajín Vyšehradskej skupiny + Rakúska o súčasných vážnych problémoch vo finančnej a bankovej sfére. Nosnými témami sú nové fixné úrokové sadzby CIRR, protikorupčné opatrenia pri štátom podporovaných exportných úveroch a prijímanie pravidiel obozretného podnikania pre banky (Basel III).
L. Parízek vo svojom príhovore zdôraznil rolu krajín V4 v politike Európskej únie a ich stále sa zvyšujúci podiel na celkovej ekonomickej bilancii Únie. Vyzdvihol spoločný tohtoročný slogan predsedníctva: „Dynamický Vyšehrad pre Európu a svet“ a vyjadril presvedčenie, že napriek tomu, že náš región čelí novým výzvam a problémom, jedinou cestou na ich riešenie je užšia spolupráca a budovanie dôvery.
Slovensko prebralo 1. júla 2018 ročné predsedníctvo vo Vyšehradskej skupine. Konferencia, ktorú organizuje EXIMBANKA, je prvou zo série podujatí predstaviteľov exportno-úverových agentúr krajín V4 počas predsedníctva. Fotografie na stiahnutie sú k dispozícii na www.mzv.sk .TASR informoval Tlačový odbor Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy