21st Century Fox môže pokračovať v snahe o úplné prevzatie Sky

Britský rezort kultúry uviedol, že mediálna spoločnosť Ruperta Murdocha môže televíznu firmu Sky úplne prevziať, ak predá televízny kanál Sky News.

Americká mediálna spoločnosť 21st Century Fox dostala možnosť prevziať 61-percentný podiel britskej televíznej firmy Sky, ktorý ešte nevlastní, ak predá televízny kanál Sky News. Uviedlo to v utorok britské ministerstvo kultúry. Spoločnosť 21st Century Fox za firmu Sky ponúka 11,7 mld. libier (GBP). Vyhlásenie britského ministra kultúry Matta Hancocka však zároveň konštatuje, že o firmu Sky sa môže uchádzať aj americký mediálny konglomerát Comcast, ktorý za televíznu spoločnosť ponúka 22 mld. GBP.

Spoločnosť 21st Century Fox mediálneho magnáta Ruperta Murdocha najprv so svojou snahou o úplné prevzatie Sky neuspela pre obavy regulačného úradu z rozšírenia Murdochovho vplyvu na britské médiá. V januári britský Úrad pre hospodársku súťaž a trhy (CMA) prevzatie zablokoval. Potom však spoločnosť Fox ponúkla opatrenia s cieľom tieto obavy odstrániť.

Súvisiace články

Aktuálne správy