Francúzska ekonomika v 2. kvartáli vzrastie o 0,3 %, predpovedá centrálna banka

Tempo rastu francúzskeho hospodárstva v 2. štvrťroku 2018 bude pravdepodobne stabilné. Naznačili to výsledky najnovšieho prieskumu centrálnej banky v Paríži, ktorý aktualizuje každý mesiac.
Banka na základe týchto výsledkov predpovedá, že výkon druhej najväčšej ekonomiky eurozóny sa v období apríl-jún medzikvartálne zvýši o 0,3 %, tak ako v prvých troch mesiacoch tohto roka.
Podľa ankety index dôvery podnikateľov z francúzskeho výrobného sektora v apríli klesol na 102 bodov zo 103 bodov v marci. Ale prieskum zároveň ukázal, že rast priemyselnej výroby sa v apríli mierne zrýchlil. V máji však podnikatelia v tomto odvetví očakávajú stabilizáciu priemyselnej aktivity.
Aj index dôvery podnikateľov zo sektora služieb minulý mesiac klesol na 102 zo 103 bodov v marci. Centrálna banka pripomína, že aktivita tohto odvetvia v apríli rýchlo rástla, preto podnikatelia očakávajú jej mierne spomalenie v máji.
Do tretice, index dôvery v stavebníctve sa v apríli znížil na 104 z marcových 105 bodov a podľa podnikateľov aj tento mesiac zrejme klesne.

Súvisiace články

Aktuálne správy