Radu pre rozvoj najmenej rozvinutých okresov bude viesť vicepremiér Richard Raši

Vláda odobrila návrh Štatútu Rady pre rozvoj najmenej rozvinutých okresov a na jeho čelo vymenovala vicepremiéra Richarda Rašiho. Zároveň schválila zrušenie postu splnomocnenca vlády SR pre podporu najmenej rozvinutých okresov, ktorý zastával Anton Marcinčin.

Vláda v stredu odobrila návrh Štatútu Rady pre rozvoj najmenej rozvinutých okresov a na jeho čelo vymenovala vicepremiéra pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho. „Myslím si, že takáto závažná oblasť musí mať jasného politického lídra, jasného človeka, ktorý prevezme nad celou oblasťou aj svoju jasnú politickú zodpovednosť. A myslím si, že najlepším adeptom je pán podpredseda vlády,“ povedal po rokovaní vlády predseda vlády Peter Pellegrini. Dodal tiež, že Raši ako vicepremiér zastrešuje aj oblasť eurofondov, ktoré vo významnej miere prispievajú k potieraniu regionálnych rozdielov.

Zároveň kabinet schválil zrušenie postu splnomocnenca vlády SR pre podporu najmenej rozvinutých okresov, ktorý v súčasnosti zastával Anton Marcinčin. Ako zdôvodnil Pellegrini, ak spomínaná oblasť prechádza do kompetencie podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu, nevidí dôvod, aby bola na Slovensku pozícia splnomocnenca vlády. „Ktorý síce funkciu má, môže pôsobiť možno koordinačno-technicky, ale nemá žiadnu výkonnú právomoc a nenesie žiadnu politickú zodpovednosť za výsledky,“ doplnil premiér.

Súvisiace články

Aktuálne správy