UPC na Slovensku zostáva súčasťou Liberty Global

Britská telekomunikačná skupina Vodafone kupuje od prevádzkovateľa káblovej televízie a širokopásmových služieb Liberty Global jeho aktíva v Nemecku, Maďarsku, Rumunsku a Českej republike za 18,4 mld eur.

Spoločnosť UPC v Slovenskej republike zostáva súčasťou Liberty Global. Ako v stredu potvrdila, netýka sa jej predaj aktív firmy Liberty Global spoločnosti Vodafone. Tá sa stane novým vlastníkom káblových operácií Liberty Global v Nemecku, v Českej republike, v Maďarsku a v Rumunsku.

Podľa generálneho riaditeľa UPC Česká a Slovenská republika Martina Millera táto transakcia zapadá do širšej perspektívy vývoja telekomunikačného odvetvia. „V nasledujúcich týždňoch a mesiacoch posúdime, aký dopad na nás táto dohoda môže mať,“ okomentoval oznámenú transakciu generálny riaditeľ.

Britská telekomunikačná skupina Vodafone kupuje od prevádzkovateľa káblovej televízie a širokopásmových služieb Liberty Global jeho aktíva za 18,4 mld. eur. Dohodu o transakcii britská spoločnosť potvrdila v stredu. Transakcia podlieha súhlasu protimonopolných orgánov Európskej komisie, Liberty Global podľa svojej tlačovej správy očakáva ich vyjadrenie v polovici budúceho roka.

Liberty Global je podľa vlastných údajov najväčším medzinárodným poskytovateľom káblových služieb, ktoré prevádzkuje vo viac ako 30 krajinách v Európe, Latinskej Amerike a Karibiku. Po predaji časti svojich aktív ostane v rámci Európy pôsobiť v Spojenom kráľovstve, v Írsku, v Belgicku, vo Švajčiarsku, v Poľsku a na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy