Zaplatiť pohľadom: Paypal oprášil nápad s okuliarmi

, CNBC Foto:TASR/AP

Kupujúci, ktorý sa pozerá na tovar v regáloch obchodu, uvidí virtuálny popis vrátane ceny, možnosti platby aj možnosti reklamácie. Okuliare by sa dali využiť aj pri nákupoch on-line. Zákazník by videl informácie o predajcovi ak kupujúcom by sa ukladali v systéme.

Spoločnosť PayPal minulý týždeň obnovila starý patent ohľadom nákupov s využitím virtuálnej reality. V konkurenčnom boji s technologickými gigantmi, ako je Apple, ktorý údajne plánuje uviesť na trh podobné produkty, sa chce PayPal so svojou myšlienkou platobných okuliarov pravdepodobne poponáhľať. Softvér, ako bol predstavený, by dokázal poskytovať informácie o produkte a možnostiach nákupu podľa patentu, ktorý bol pôvodne podaný ešte v roku 2016.

Okuliare s virtuálnou realitou by mohli poslúžiť ako ďalšie digitálne platobné riešenie pre spoločnosť, ktorá vedie v tomto odvetví už niekoľko rokov, myslí si Ramsey El-Assal, fintech analytik  Jefferies. El-Assal neočakáva, že by PayPal v krátkom čase uviedol produkt na trh, ale povedal, že je pravdepodobné, že firma bude mať riešenie pripravené. "Vzhľadom na to, že fyzický a digitálny obchod sa spájajú, tento patent dokazuje, že PayPal naďalej s niečím takým počíta," povedal.

Služba PayPal sa presadila hlavne v on-line svete, kedy zákazníci platili finančnými prostriedkami zo svojich PayPal účtov. Spoločnosť však v ostatnom čase túto funkciu rozšírila aj pre kamenné obchody. Prostredníctvom špeciálne navrhnutého hardvéru a mobilných systémov.

Platobný systém „pozri a nakúp“ pravdepodobne vyvolá obavy ohľadom bezpečnosti. Avšak zároveň vyzdvihne PayPal ako prvého hráča vo vznikajúcom odvetví virtuálnej reality.

Súvisiace články

Aktuálne správy