Kurz eura sa stabilizoval na 1,2318 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny sa vo štvrtok po nedávnom poklese stabilizoval. Popoludní sa euro predávalo po 1,2318 USD a stálo približne rovnako ako ráno.
Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,2321 (v stredu: 1,2398) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8116 (0,8066) eura.
Kurz eura od tohtotýždňového maxima 1,2476 USD/EUR dosiahnutého v utorok (27. 3.) stratil približne 1 %. Príčinou bolo posilňovanie dolára v dôsledku nečakane dobrých údajov z ekonomiky USA. Séria pozitívnych údajov pokračovala aj dnes, keď správa ministerstva práce ukázala, že počet nových žiadostí o podporu v uplynulom týždni padol na najnižšiu úroveň za 45 rokov.
Nové údaje o vývoji spotrebiteľských cien v Nemecku nedokázali popoludní podporiť spoločnú menu. Medziročná inflácia v najväčšej ekonomike eurozóny sa v marci zrýchlila na 1,6 % a pomaly sa začína približovať k 2-% cieľu ECB. Vo všeobecnosti sa však naďalej očakáva, že ECB aj napriek robustnému rastu ekonomiky eurozóny začne zvyšovať úrokové sadzby najskôr v budúcom roku.

Súvisiace články

Aktuálne správy