Americký operátor T-Mobile US ziskom za štvrtý kvartál prekonal očakávania

Operátor patriaci do nemeckej telekomunikačnej skupiny Deutsche Telekom za október až december vykázal zisk 2,71 mld. USD a upravený zisk 48 centov na akciu, analytici očakávali upravený zisk 37 centov na akciu.

Americký mobilný operátor T-Mobile US Inc., ktorý je súčasťou nemeckej telekomunikačnej skupiny Deutsche Telekom, v štvrtom kvartáli dosiahol zisk 2,71 mld. USD. Zisk na akciu vrátane prínosu vyplývajúceho z americkej daňovej reformy a ďalších jednorazových položiek bol v sume 3,11 USD. Upravený zisk bez zahrnutia jednorazových položiek bol na úrovni 48 centov na akciu. Tento výsledok prekonal očakávania trhu. Analytici oslovení v prieskume Zacks Investment Research v priemere odhadovali, že upravený zisk bude 37 centov na akciu.

Tržby mobilného operátora za október až december v objeme 10,76 mld. USD však prognózy trhu nenaplnili. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť Zacks, očakávali tržby vo výške 10,89 mld. USD. Za celý minulý rok operátor dosiahol zisk 4,54 mld. USD čiže 5,20 USD na akciu pri tržbách 40,6 mld. USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy